Home        Mijn Verhaal        Mijn Dagboek        Hobby's        Foto album        De Waterdrager         Ervaringen van anderen        Jouw verhaal?        Hulpmiddelen         Gastenboek
  Menu
Home
Klassiek Autisme?
Tourette Syndroom?
Niet Aangeboren hersenletsel?
Licht Verstandelijke Beperking?
Mijn Verhaal
Gastenboek
Links
Contact
 
  Social media
 
  Jouw verhaal opsturen?
Heb jij een ervaringsverhaal?
Stuur hem dan op, en misschien komt jouw verhaal op mijn website!

 

 
  Ervaringen van anderen
Lees hier ervaringsverhalen van anderen verhalen waarin je je misschien herkent, en je het gevoel geven dat je niet de enige bent.

 
  Leestips en zo
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  Hulpmiddelen
U bent hier: Hulpmiddelen  
 
 Autipas
Door de Autipas te tonen in een lastige situatie, of bij een eerste contact met een hulpverlener of instantie, kunt u op eenvoudige en discrete wijze informatie geven over de aanwezige handicap. Bijvoorbeeld bij de tandarts, in het ziekenhuis, of aan een loket. Of bij onverwachte situaties die onrust en paniek kunnen oproepen, zoals opstootjes, of bij politie- en douanecontroles. Zo worden misverstanden en escalaties vaak voorkomen. De Autipas kan ook een hulpmiddel zijn om een bezoek aan een evenement of pretpark gemakkelijker te maken. Dankzij deze pas kunnen veel kinderen en volwassenen met autisme nu k genieten van zon dagje uit.


Website: www.autisme.nl

 

 

 Pictogenda
Deze Pictogenda omslag is geel van kleur. Zowel de omslag als de vulling zijn los verkrijgbaar. De Pictogenda is een agenda voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of praten. De tekst is vervangen door pictogrammen: de zondag is bijvoorbeeld een zonnetje, december een kerstboom en de tijden zijn vervangen door lege klokken waarop je zelf de wijzers kunt tekenen. Achterin de agenda zijn bovendien meer dan 240 stickerpictogrammen opgenomen die je zelf in je agenda kunt plakken.

Website: www.pictogenda.nl

 

 

 

 Time Timer
Dit nieuwe model heeft een transparant kunststof glas waarmee de bekende rode schijf wordt beschermd.  Door de eenvoudige bediening is de Time Timer PLUS geschikt voor alle leeftijden. Het geheel nieuwe ontwerp is het resultaat van 20 jaar ervaring en innovatie! Een mooi product met vele toepassingsmogelijkheden voor een ieder die baat heeft bij tijdmanagement.

Website: www.timetimer.nl

 

 

 Picto's

Voor mensen met autisme is duidelijkheid en structuur heel belangrijk, maar omdat ze zich niet goed kunnen inbeelden wat wanneer moet en hoe dat gaat, is het belangrijk om zulke dingen te visualiseren.
Veel mensen met autisme werken met pico-schema's.
Ik zelf ook, dit verduidelijkt de dagstructuur, je weet wat er wanneer gebeurt en dat geeft rust en duidelijkheid.

Picto's kun je downloaden op de site van
www.sclera.be

 

 

 

 
Webdesign by: Wendy Nooijen - Copyright 2017 Autismeenzo.com